Konstnärer

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken 

Barndomen gjorde mig till en iakttagare.

Ögonblick och bilder från ett vardagens universum där jag lever och passerar.

Hälsingland och Stockholms södra förorter är mitt nav. Jag använder mig av den närmsta kretsen i mina motiv, där bilderna många gånger gestaltar en känslomässig laddning, en disharmoni om man så vill.

Flickor och kvinnors existensiella villkor står nästan alltid i fokus för mitt bildskapande. Relationerna är en förutsättning för bildens magi.

Landskapet i Hälsingland - bergen, Ljusnan och hyggena utgör fonden till många av mina verk. Motiven kretsar kring hemmet, döttrarna och deras vänner.

Har tidigare medverkat på utställningen Konst i Allén på Katarina Bangata och i digitala verket En plats Ett rum på Tensta Konsthall.

Mina bilder finns att se på instagram: @annajonsson_fotografi

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken 

Jag heter Claes Larsson och är träslöjdare/träkonstnär. Jag skapar i huvudsak skulpturer och reliefer i trä på sociopolitiska teman. Född och uppvuxen med punk och grafitti men skolad i traditionell träslöjd. Det är den mixen som skapar mitt uttrycksspråk; "spraymålade träskulpturer på politiska teman." 2020 satsade jag på mitt skapande fullt ut och sade upp mig från mitt jobb. Nu gör jag verk både på beställning och efter eget huvud och mina alster har lyckats hitta sig ut lite varstans i världen. Just nu arbetar jag med att skapa material för flera utställningar, bland annat min första internationella i Minneapolis. 

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken 

Konstnär, men har också ganska många barn och numera en dvärgtax. Försöker just nu att göra verk helt intuitivt utan plan för färdigt resultat. Det går hyfsat, men ser fint ut. Att det finns konstnärer är viktigt men inte lika viktigt som t.ex läkare eller jurister. Som tur är jobbar jag också på Konstfack. 

Har numera en gallerist också. Det var på tiden. 

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken

På Instagram-kontot Delvis Presley hittar jag på bättre och rimligare översättningar på utländska filmer, inte helt sällan genom försök till ordvitserier. Namnet kommer från Elvis-imitatördokumentären filmen ”Almost Elvis”. Här heter även ”Top Gun” Jeteliten, ”Falling Down” Mr. Fattningen och ”Free Willy” självfallet Späcksavers. Och på den vägen är det.

Jag som hittar på det här heter Peder Frohm och bor i Umeå.

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken 

Under alias Depressiva Döden skapar Victor Ville Johannesson skeva
skelett och fula gubbar.
Tankar och känslor filtreras genom tänderna. Meningar och menlösa
gestalter plockas isär, vänds på och vrids innan de pusslas ihop på
nytt till bilder och texter där allt som finns kvar antingen är
självklart eller totalt intetsägande.

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken

Konstnär som främst arbetar med kollage som kombineras med måleri och teckning. 

Färgglatt, rinnande gegga, corpse paint, djur, uppochnedvända kors, gubbslem och en hel del huvuden är återkommande i mina bilder.

Inspiration finner jag i gamla frasiga tidningar som jag hittar på loppisar. 

Leker gärna med könsroller, kungafamiljen samt det gulliga kontra det mörka. 

 

Säljer även prints av utvalda motiv, t-shirts, glasunderlägg, brickor mm.

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken 

Jag heter Felicia och är keramiker. Lera är ett både magiskt och envist material, en fantastisk kombo i min mening

Främst jobbar jag med skulpturer och utöver det så kavlar och bygger jag skålar och fat. Jag experimentera mycket med glasyrer och olika sorters lera för att få fram organiska, levande former och färger.

Ni hittar mig som @feliciaskeramik på både Instagram och FB

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken

Mest skapar jag vaser i form av anatomiska hjärtan och lungor. Jag fascineras och inspireras av anatomi och den mänskliga kroppens komplexitet. På sista tiden har jag varit nästan besatt av att skapa små skulpturer. Det finns ett antal teman som jag gärna vill utforska i mitt arbete: till exempel känslor och stämningar; gränsen mellan den inre världen och den yttre - när de möts, tar plats hos varandra. Jag vill berätta både om världen runt mig och om världen i mig. Musik, film och skönlitteratur är också, för mig, gränslösa inspirationskällor.

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken 

Den anonyme gatukonstnären Hellstrom Street Art blandar Pippi Långstrump och andra ikoner från barndomen med Håkan Hellströms texter i en inre kamp för att finna lugnet och en yttre kamp för att placera sina verk där han anser att de hör hemma mitt bland oss.

Från kreativa morgnar i ateljén till nätter med penseln genomdränkt av tapetklister och vaksamma blickar över axeln har han tagit sin konst från gatorna i Stockholm, Göteborg, Berlin, Bergen och Budapest till konstgallerierna.

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken

Jag gör konst i alla möjliga former och medier där min kropp, min tid och min inspiration sammanfaller. På skinn, tyg, papper, duk eller vägg, på åkern, i skogen eller på tunnelbanan. Gör det med passion eller inte alls. Sparkar uppåt!

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken 

I utställningen EXTRA ALLT på Bananrepubliken blir fokus på ett urval av Jessicas maximalistiska verk i olika former – såväl handritade träskrin och träplattor som keramik, originalteckningar och annat kul. Det blir en explosion av det allra mesta pga varför vara lagom när det är så mycket roligare att vara all over the place.

OM JESSICA:

Jessica Johansson är en Stockholmsbaserad konstnär, skribent och copywriter. Hon ritar i naiv och färgstark stil under namnet Jessica ritar. Hennes debutroman Thrillerliv gavs ut på förlag 2013. Hon skriver även poesi, artiklar och undervisar i skrivande och copywriting, är en del av bokpodden Litteräris och det konstnärliga nätverket Femart.

Budskapen i Jessicas konst kretsar ofta kring teman som att vara awkward och inte passa in, antiprestation och att hem (och själar) mår bra av att vara lite stökiga.

Naiviteten och färgerna får ta över i det estetiska uttrycket. Hon använder sig oftast av fineliners, Posca-pennor och andra markers.

Följ gärna Jessica på Instagram: jessicaritar, Jessica ritar på Facebook och checka

jessicaritar.se

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken

kristjahn

Analogt papperskollage

falköping

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken 

Peter Baranowski är en svensk gatukonstnär född 1974 och huvudsakligen verksam i Stockholm.

Han är även känd som Klisterpeter och Rådjursmannen.

Baranowski ligger bland annat bakom fågelholkarna och rådjursansiktena som finns på baksidan av skyltar i stort sett i hela Stockholm.

Han byggde tillsammans med Akay Traffic island, den berömda röda miniatyrstugan med vita knutar mellan motorvägarna som går mellan Solna och Norrtull.

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken 

apa är mitt bästa favoritdjur efter Båtsman

För dom gör en glad

Därför ritar jag dom för då kanske nån annan blir oxå glad

Ibland ritar jag och målar andra saker oxå,

Folk jag gillar och saker som hänt

Jag hatar rakt och rätt och riktigt

Det e roligare med skevt och knas och på låtsas

Försöker vara en sakletare och samlare och använda det material som hittas

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken

Jag köpte ett ödehus. Det är mitt konstverk. 

Det är min present till jorden. Allt ska bli konst och jag ska gå omkring där och vara konst.

Passa er vad bra.

Annars då? 

Jo, jag gör säkert ett gäng med bilder och skulpturer och skevt och fult också.

THE QUEEN OF BANANREPUBLIKEN

puss och kram och välkomna

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken 

Jag heter Stina o jag är Barbros dotter inte Anders son, därför skapar jag som S.Barbrosdotter.

Till vardags arbetar jag som bildlärare på en gymnasiesärskola, men varje ledig stund målar jag för att bearbeta o hantera livets konstanta bergochdalbana.

Motiven är oftast kaosigt färglada djur/växter blandat med viktiga budskap.

Jag målar på återbrukade föremål som porslin o gamla tavlor och tillsammans med min livskamrat Paprika driver jag konsthantverks företaget No Factory.

Vi screentrycker mina illustrationer på ekologiska kläder/påsar mm.

 

Vår konst kan en följa på instagram @art_by_s.barbrosdotter 

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken

Jag har hållt på med lera ända sen jag vet inte hur länge, och jag kan inte sluta! Det är ett sånt fantastiskt och föränderligt material med en hel massa möjligheter.

Jag låter lusten och glädjen styra och ibland blir det koppar och fat och kannor och ibland blir det figurer och skulpturer och smöraskar. Jag arbetar i olika leror, med olika glasyrer, och tycker om att experimentera ganska hej vilt. Gillar rätt fula grejer och konstiga figurer men också gulligheter. Har en förkärlek för pilliga dekorer och just nu för nördiga glasyrexperiment. Inspirationen kommer ofta från skogen, djur och sagovärldar.

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken 

Lotta Blad Duchens heter jag som arbetar under namnet Svartablad. Jag skapar konst i linoleum och handtrycker varje exemplar med kärlek. Jag skapar ofta mina tryck med en koppling till den lilla människans kamp. I min konst blandar jag humor med allvar och kryddar med poesi, citat och musiktexter. Jag älskar linoleumets kärvhet och samtidiga mjukhet, som tillsammans bildar ett säreget uttryck att förundras över. Varje tryck, trycks enskilt av mig för att bevara linoleumkonstens särskilda karaktär. Detta gör att varje tryck får en unik prägel även om motivet är detsamma. 

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken 

Ulrika Norée här. Konstig men inte konstnär.

Ganska vanlig med volvo, villa, vovve. Fast volvon är en Skoda.

Inflyttat Hälsingebo. Älskar frisk luft och frihet. Skapar mest med återbrukad textil men gärna i olika material. 

Barnsligt förtjust i barnsliga saker. Kultur och skapande för barn är det jag gillar mest. Kommer finnas på Bananrepubliken och hålla i barnkulturen på söndagar i sommar.

Satt upp Bananrepublikens första konstverk, KÄRLEK, med Maria Norén. Satt upp verket på morsdag och tycker att alla mammor är superhjältar. 

2 juli, 2022 - 14 augusti, 2022

Bananrepubliken 

Villfarelser betyder: misstag, felaktig uppfattning eller 

föreställning.

Synonymer till villfarelser: missuppfattning, vanföreställning, förvillelse, villa, illusion, inbillning, ta ngn ur hens vill farelse, öppna ögonen pa ngn, säga ngn sanningen.

Med enkla medel fångar Villfarelser den svarta humor som kanske bara kan uppstå i mörkerlandet Sverige. Panisk ironi, uppror och död blandas med ett gapskratt. Det är humor med jävligt mycket allvar. Ibland bara allvar. 

Mathias Leclér är född 1972 i Uppsala.