om kossan

2021 ska kossan prova sina vingar. Flyga omkring lite på olika platser. 

Kulturkossan regisserar - just nu mest musikvideos. 

Kulturkossan är konstnär och en kvinna som skriver i vargtimmen och ibland besvärlig. Hon heter Maria Norén. Ibland gör hon musik, just nu under namnet väntsalen. 

Kulturkossan är också mamma och vän. 

Kulturkossan är också ett förlag, en AGENT (den var ny, nygammal) en kulturskapare och andra saker på k, typ massor av KÄRLEK sen är jag visst konst konsult också. 

Maria Norén driver och är kapten över kulturkossan och fungerar som konstnärlig ledare och curator på Norra Station. 

Kulturkossan kan vara jag. Jag är ett slags utanförskap. Tror på det goda. Tror alltid på kärlek. Tror på att skapande gör världen till en bättre plats. 

FRAMFÖR ALLT GÖR JAG PRECIS SOM JAG VILL. DET HAR JAG ALLTID GJORT.

Men så här har det också varit: 

För 10 år sedan startade jag kulturkossan på Stenegård med visionen att göra världen till en bättre plats, genom konst. I alla år har barnen som besöker kulturkossan varit allra viktigast. Att få skapa är det finaste som finns.

Genom åren har hundratals konstnärer ställt ut i mina rum och det har också varit teater, cirkus, musik, föreläsningar, happenings, fester, workshops, bokmässa och mycket mycket mera. För några år sedan blev kulturkossan ett kollektiv. Kulturkossan är en kulturfabrik och ett kulturhjärta. Här låter sig konsten i alla dess former växa, utvecklas och påverka. Särskilt PÅVERKA!

Och så här kommer det kanske också att bli:

Nu vill jag fortsätta att rädda världen, genom att ta ställning, genom rörelse och framförallt genom att ge plats och utrymme till att vara kreativ. 

Kulturkossan har lämnat Stenegård i Järvsö och huserar numer i Delsbo. Både på Delsbo Station och Delsbo Forngård kommer det bli konstutställningar och annat fint. 

boken ska skrivas

konst ska göras 

ännu en musikvideo ska bli till