om kossan

För 10 år sedan startade jag kulturkossan med visionen att göra världen till en bättre plats, genom konst. I alla år har barnen som besöker kulturkossan varit allra viktigast. Att få skapa är det finaste som finns.

Genom åren har hundratals konstnärer ställt ut i mina rum och det har också varit teater, cirkus, musik, föreläsningar, happenings, fester, workshops, bokmässa och mycket mycket mera. För några år sedan blev kulturkossan ett kollektiv. Kulturkossan är en kulturfabrik och ett kulturhjärta. Här låter sig konsten i alla dess former växa, utvecklas och påverka. Särskilt PÅVERKA!

Välkommen till kulturkossan! Vi fortsätter att förändra världen, genom att ta ställning, genom rörelse och framförallt genom att ge plats och utrymme till att vara kreativ. 

Kulturkossan är en plats - en ateljé, flera gallerier och en butik, 2019 uppstod vårt kreativa rum. 2020 upptstod Konst i Magasinet Delsbo station. Wihooo för Delsbo. 

Kulturkossan är ett förlag, en AGENT (den var ny, nygammal) en kulturskapare och andra saker på k, typ massor av KÄRLEK.

Kulturkossan regisserar - just nu mest musikvideos. 

Kulturkossan är konstnär, författare och ibland besvärlig. Hon heter Maria Norén.

Kulturkossans genier är kollektivet. Vill du vara med? Hör av dig. 

Maria Norén driver galleri kulturkossan, är och fungerar som konstnärlig ledare på Norra Station. 

Kulturkossan kan vara jag. Jag är ett slags utanförskap. Tror på det goda. Tror på kärlek. Tror på att skapande gör världen till en bättre plats. 

FRAMFÖR ALLT GÖR JAG PRECIS SOM JAG VILL. DET HAR JAG ALLTID GJORT.