I galleriet

19 april, 2018 - 31 augusti, 2018

KULTURKOSSAN 

Stenegård Järvsö 

 

 

 

Villfarelser betyder: misstag, felaktig uppfattning eller föreställning

Synonymer till villfarelser: missuppfattning, vanföreställning, förvillelse, misstag, villa, illusion, inbillning, myt; ta ngn ur hens villfarelse öppna ögonen på ngn, säga ngn sanningen

Med enkla medel fångar Villfarelser den svarta humor som kanske bara kan uppstå i mörkerlandet Sverige. Ironi, panik, uppror och död blandas med ett gapskratt.

Alla trista jämförelser med andra bildkonstnärer och författare är onödiga och saknar egentlig relevans. För Villfarelser är ett unikum som sätter tonen för en universell galenskap som ingen annan. Han får död och humor att samsas. Han sätter mörker och ljus i en fantastisk kombination och du kommer alltid sätta skrattet i halsen.

Villfarelser är Mathias Leclér föddes i Uppsala 1972.

 

Villfarelser har släppt två böcker samt medverkat på ett flertal utställningar runt om i Sverige. 

 

Vykortsboken, 2016 på Placenta förlag

Krama mig hårt din jävel, 2017 på Placenta förlag

19 januari, 2019 - 22 januari, 2019

KULTURKOSSAN

Stenegård Järvsö 

Tatuera dig. 

Boka tid via ett sms till 0768064988 

Välkomna!

19 april, 2019 - 2 juni, 2019

KULTURKOSSAN 

Öppet lördgar och söndagar kl 11-15

Stenegård Järvsö 

I samarbete med ABF Västra Hälsingland

 

100 konstnärer. 100 drömmar. 

Läs mer här: http://www.kulturkossan.se/varsalong

Vi håller öppet alla helger fram till och med den 2 juni. Kl 11-15

Välkomna! 

 

27 april, 2019

Ljudstation spelar på STALLET kl 17

i Järvsö/ Stenegård. I samarbete med BILDA.

Zander Nord, ett elektriskt bubblande popband från Bollnäs, en musikalisk byracka, ljus och mörker.
Debuterade med singeln Skogarna 2015 och året därpå släpptes fullängdaren Spring För Livet. 
Nu aktuellare än nånsin, med nya toner, nya samarbeten och ett nytt album som släpps senare i år.

Några ord om senaste singeln Genetiska arvet.

"Här finns mycket att hämta om du är ute efter indie vars hjärta bultar strax utanför kroppen. Helt oironiskt. Massa känslor och allt på en gång." - Gaffa.se

"Det genetiska arvet sätter sig direkt. Det är en svensk pop/indiepop-låt som har allt det /../ Det är ett skönt driv, det är både glittriga och småilskna gitarrer."
(4/5) - Rockfarbror.se

26 maj, 2019

kl 13

KULTURKOSSAN 

Stenegård Järvsö 

I samarbete med BILDA

SKATAN
 
"Skatan levererar trolsk musik som får det att pirra i magen och det känns som att såväl Tori Amos som Frida Hyvönen och John Bauer skulle kunna vara inspirationskällor."   

-Lira Musikmagasin

 

När Simone Wingfors skriver musik till projektet Skatan blir det popmystik och skogsmagi. Det är personligt, vackert & känsloladdat med arrangemang som skiftar mellan det kraftfulla & det sköra. Rösten är i fokus och den är stundtals vacker, stundtals farlig.

Det blir en solospelning med låtar från de två senaste skivorna Orosmoln (2018) och Feather Souls Heavy Waters (2017).

6 juni, 2019 - 3 juli, 2019

KULTURKOSSAN 

Stenegård Järvsö 

I samarbete med ABF Västra Hälsingland. 

Här möter frusna ögonblick från mitten av förra seklet mer nutida bilder från våra landskap i södra Norrland. Barnen som syns i de äldre bilderna har blivit gamla nu och deras barn har blivit vuxna. Landskapet har förändrats, lägdorna har växt igen och ladtaken har fallit in.Har också människorna förändrats eller är det bara det yttre i kläder och frisyrer som ändras med åren?De levde förr djupare förankrat i jorden, djuren, växandet, årstiders växlingar, liv och död.Varje åkerlapp och varje bäckkrök hade sitt namn och sina minnen. Det närmaste landskapet var en del av identiteteten. Min hembygd. Ur livserfarenheterna växte tankebanor, talesätt och livshållning. Vad skulle de ha berättat för oss om vi kunde resa tillbaka i tiden? Vad var viktigt för dem och vad var oväsentligt och förgängligt?Minnen, anekdoter och historier är en del av kulturarvet som kan ge perspektiv på våra liv här och nu. Vad betyder vårt landskap och vår hembygd för oss idag? Finns de som delar i vår identitet i dag också eller blir vi helt formade av flödet i alla digitala media? Vad vill vi att våra barn och barnbarn ska spara för berättelser om oss?Hilding Mickelsson föddes 1919, för snart hundra år sedan. Han dokumenterade med sin kamera livet, naturen och människorna i hembygden fram till sin död 2002.Johanna Syrén är född 1980 och nu aktiv fotograf i Hildings landskap, södra Hälsingland. Hälsinglands Museum i Hudiksvall har gett tillgång till Hildings bildarkiv på runt 150 000 foton. Johanna har valt bland Hildings bilder och låtit dom möta några av hennes egna för att ge oss en tolkning av vår landsända.Vi får bära med oss tankar om hur det var en gång och vart vi är på väg? Yngve Gunnarsson sommaren 2018. VÄXLINGAR produceras i ett samarbete mellan WIJ Trädgårdar, föreningarna Konst och landskap och LOKOMOTIV, Hälsinglands museum, Hilding Mickelsson-sällskapet, Region Gävleborg, Gästriklandsfonden och Konstfrämjandet.

 

 

6 juni, 2019 - 5 juli, 2019

KULTURKOSSAN 

Stenegård Järvsö 

I samarbete med ABF Västra Hälsingland. 

I det lilla ser man ofta den stora bilden.
I det pyttiga kan allt stå i ett förklarat ljus.
Vad händer i dockskåpet när ingen annan tittar på?
Precis allt!!!
Titta själv så får du se.
I Torkel Bohjorts ögonblicksbilder från ett slitet dockskåp är humorn aldrig långt borta.
Det här är vad som händer. Samtidigt... i dockskåpet.
 
6 juni, 2019 - 31 augusti, 2019

KULTURKOSSAN 

Stenegård Järvsö 

I samarbete med ABF Västra Hälsingland. 

Vi skulpterar, fotograferar, målar, ritar, bygger och utforskar i det oföränderliga rummet förändras allting,

 

 

6 juni, 2019 - 5 juli, 2019

KULTURKOSSAN

Stenegård Järvsö 

I samarbete med ABF Västra Hälsingland. 

Utforska din inre tant. Vad är en typisk tant? Är tanten som ett rivgärn eller en slickepott har blommigt förkläde och lila permanentat hår eller saccosäckar istället för köksstolar, kanske lösögonfransar och en 3d-skrivare på köksbänken? En utställning som hyllar tanten och undrar om inte alla har lite tant i sig?Jag jobbar helst i textila material men har här även tagit in 3d-printade föremål och jag är barnsligt förtjust i barnkultur och avskyr kaffe. Välkomna in på och häng på mitt kafferep!

 

 

 

3 juli, 2019 - 11 augusti, 2019

Kulturkossan 

Stenegård Järvsö

På kossan har alltid barnet varit i fokus, varje år - KREATIV VERKSTAD med konstnär och barn är galet kreativt och kul. I år lägger vi fokus helt och hållet på återbruk. 

Vi vill rädda världen. Tillsammans gör vi konst som ibland blir något och ibland gör vi konst som bara blir konst. Samtidigt minskar vi sopberget! 

Kom ihåg att boka en plats det blir fullt: 0651-340021. 

Vi kör hela juli den 3, 5, 7, 10, 12, 13, 17, 19, 20, 24, 26, 27 juli kl 13-15  och 11 augusti kl 13-15 

Puss och kram och välkommen.