I galleriet

4 juli, 2020 - 31 juli, 2020

Kulturkossan 

Stenegård Järvsö 

Utställning har sin utgångspunkt från ett tidigare verk "I´d rather be a pussy than a dick".

 

Samtidigt som Franzén började planera sin utställning så publicerade medieprofilen Cissi Wallin en text med överskriften "Och så var det detta med manliga feminister" på sitt Instagramkonto där hon (underförstått) gick till angrepp mot en av grundarna till Huskurage, Peter Rung.

 

"Det råder en masspsykos = manlig sort som kommer från ingenstans, utan någon utbildning inom ämnet eller särskild sakkunskap kan skriva en text om vikten av att inte kolla på porr, eller den djupa analysen "lyssna på kvinnor som berättar" (underförstått: men lyssna gärna på mig först) och folk TILLBER HONOM som om Jesus själv stigit ner från himlen. Han blir inbjuden till morgonsoffor och Malou Efter 10 och får sitta och prata om hur det känns att vara man och feminist. Han får tusentals likes på bilder på sina färgglatt målade naglar och snodda citat från kvinnliga feministikoner. Han blir okritiskt hyllad som en viktig och nödvändig manlig röst i kampen mot patriarkalt förtryck." Citat från Cissi Wallin 2020-01-12

 

Enligt mig så blir problematiken med ett sådant uttalande från en person som Cissi Wallin, som har stor påverkan, är att de som inte håller med om att feminismen är viktig nu kan slå sig på bröstet och tolka detta som att hennes utspel handlar om "manshat" och "skönt nu slipper vi engagera oss". Jag tolkar det som att motverka hennes kamp, som också är Peters, som också är viktigt för mig trots att jag per definition kallas för man. 

 

Men jag undrar, om vi inte kan förstå och prata om andras orättvisor hur ska vi någonsin kunna bli bättre?

1 augusti, 2020 - 30 augusti, 2020

Kulturkossan

Stenegård Järvsö 

Fragment ur – Mitt hjärta slår hårdare än du

 

En interaktiv installationsutställning där konstverk stundtals väcks till liv genom teater och performance. I detta rum får du själv leta dig in i bortglömda vrår och söka dolda sanningar bakom en till synes städad yta. 

 

Nyårsnatten 2016/2017 avslutades som för så många andra på södersjukhuset. Där avslutades även min relation till dig. Men hur hamnade jag där, vad tog mig därifrån, vad är egentligen kärlek och hur gör man skillnad på en romantiserad idealistisk dröm och en begränsad och förtryckt verklighet? 

 

”Jag är en romantiker, kan göra allt till en hollywoodkomedi. Fuck you din jävla hora. Höjer musiken, böjer mig fram och kysser dig igen.”