I galleriet

2 september, 2017 - 8 oktober, 2017

öppet 11-17

lördag och söndag

Utställningar av kossans genier. 

Sofia Tunlid, Karin Hegenstam, Elsa Sophia art, Tomarum av Christine Linde och Maria Norén. 

Välkomna! 

16 september, 2017 - 17 september, 2017

galleri obstinat 

Birkagatan 27 

Stockholm 

öppet vernissagen 

kl 11-15

Villfarelser betyder: misstag, felaktig uppfattning eller föreställning.

 

Synonymer till villfarelser: missuppfattning, vanföreställning, förvillelse, misstag, villa, illusion, inbillning, myt; ta ngn ur hens villfarelse öppna ögonen på ngn, säga ngn sanningen.

 

Med enkla medel fångar Villfarelser den svarta humor som kanske bara kan uppstå i mörkerlandet Sverige. Ironi, panik, uppror och död blandas med ett gapskratt.

 

Alla trista jämförelser med andra bildkonstnärer och författare är onödiga och saknar egentlig relevans. För Villfarelser är ett unikum som sätter tonen för en universell galenskap som ingen annan. Han får död och humor att samsas. Han sätter mörker och ljus i en fantastisk kombination och du kommer alltid sätta skrattet i halsen.

 

 

Villfarelser är Mathias Leclér föddes i Uppsala 1972. 

30 september, 2017

30 sept kl 13-15 

hos kossan 

fri entré

Ljudstation #3 presenterar stolt:

MOA HOLMSTEN
Släppte hösten 2015 den kritikerrosade skivan Bruised Arms And Broken Rhythm, bestående av 15 egna tolkningar på Bruce Springsteen. Uppföljaren till egna albumet Do you want me Death? som hon släppte under namnet MOA. Moa Holmsten sjöng tidigare i hårdrocksbandet Meldrum som släppte två skivor, turnerade runt Europa och USA tillsammans med band som Motörhead, Danzig, Black Label Society bla. 

Moa Holmsten har senaste åren turnerat i Sverige, Europa och USA. Senast i höstas spelade hon på amerikanska östkusten, bla i Springsteens hemstad Asbury Park, New Jersey. Nu kommer hon till Ljudstationen och Kulturkossan med sina egensinniga och personliga Springsteentolkningar akustiskt tillsammans med musikaliske parhästen Tony Naima, som också är producent till Bruised Arms And Broken Rhythm. 

RED MECCA 
Med basen i Sundsvall och hjärtat i Norrland. Sedan Jan Strandqvist och Frida Madeleine träffades på en rockklubb 2013 har samarbetet resulterat i två fullängdsalbum (Covered with Rain [2014] & Electricity [2016] vinnare av Manifestpriset för bästa synth/electronica 2017) och en EP (You were Never here 2013) 

Med sina ömsom vackra och ömsom punkiga, audiovisuellt boostade liveframträdanden har de för varje spelning gjort sig självklara som livefenomen. Bandet har gjort ett stort avtryck bland recensenter och fans. 2016 spelade bandet bl a i Berlin (Urban Spree) och Deutzen/Leipzig (Noctural Culture Night Festival) & Polen (Dom i Lódz). I slutet av februari 2017 återvände bandet till Tyskland för klubbspelningar och en Kanadaturné 2018 är på gång. Ny singel Alcohol släpps 25 augusti och nytt album i början av 2018.

Ljudstation arrangeras av Kulturkossan och Region Gävleborg i samarbete med Bilda och Slottehubben EstradLjusdal. 

Fri entre!