Delsbo station

1 juni, 2021 - 30 september, 2021

Kulturkossan flyttar just nu in i Magasinet på Delsbo station. Kossan 2.0. Här blir det galet, kul, knäppt och konst. Främst vill vi rädda världen. 

Sen förstås ett väldigt fint häng. Soffan är magisk. Och allt är förstås till salu. Vi börjar bygga och flytta in redan i maj så kom och hälsa på!

Vi öppnar den 27 juni kl 11. 

Öppettider är för konsten alla dagar kl 09-17 

Öppettider för butiken är torsdag-söndag kl 11-17

I butiken och galleriet kommer det alltså bli konst, tatuerare, ljudstation, barnkultur och häng. Se här under i galleriet. 

För frågor ring 0768064988

Delsbo station är en fanastisk plats, här finns Kafé och Dellenbanans vänner som driver dressinuthyrning och numera kan du alltså hänga och glo och shoppa järnet. Här nedan är deras hemsida: 

www.dellenbanan.se

27 juni, 2021 - 30 september, 2021

De två Fridorna 

Maria Norén och Ulrika Norée tittar in i Fridornas värld. 

100 porträtt från Delsbo. 

 

27 juni, 2021 - 30 september, 2021

VILLFARELSER ställer ut i magasinet på Delsbo station. 

Låt oss ta pepparspray för att gråta ut ordentligt, klä oss i benzo och tvinga jävla skitdöden att be om ursäkt. Överst på hatlistan står alltid du själv så vad kan vi göra förutom att ge oss själva en liten paus, tvångs­posera och kasta den första stenen. Men Mathias Leclér kastar inga stenar och är inte fri från synd. Han sonar synderna genom att hela tiden vända blicken inåt: genom projektet Villfarelser och för samtidigt en dialog med historien. Hela tiden synliggörs den egna och ibland allmängiltiga ångesten. Hela tiden med skrattet som vapen och skydd . Det är synd om människan, men det är fan rätt åt oss, menar Leclér. Det är synd om oss, men vad kan vi göra förutom att just använda skrattet och se det humoristiska i allas våra misstag och sluta känna skam över vår mänsklighet. Det är vårt jobb att fucka up, fucka ur, för att sedan vältra sig i smutsen över att vi gjort just så. Skrattet är skyddet mot mörkret; skrattet är livet och det som ger oss kraft att fortsätta när allt blir svart. Men vi måste våga och orka möta den svärtan som existerar i varats djup och som är en del av själva livet.

27 juni, 2021 - 30 september, 2021

Jessica Hallbäck är en konstnär som använder sig av det offentliga rummet för att nå ut med sina textposters. Budskapen är främst feministiska men berör också andra orättvisor i samhället som rasism och kapitalism. Hon blev känd när hon använde sig avreklamskyltarna i Stockholms tunnelbana men bor numera i Malmö där hon sätter upp budskapen på bland annat elskåp och anslagstavlor.

27 juni, 2021 - 30 september, 2021

Maria Norén byter skepnad, här, kanske, något mjukare. Ett måste när hjärtat rusar, huvudet kokar. Låter ögonen vila i skuggorna av min kropp. 

2 juli, 2021 - 30 september, 2021

Jesper Lagergren (f 1974), Stockholm. Tatuerare, aktivist och gatukonstnär. Kommunicerar i bild och text i det offentliga rummet (bl a Stockholms kollektivtrafik) för att mana till eftertanke och motverka reklamens brus omkring oss. Samt att ge oss tillbaks en känsla av att vi alla hör ihop och behöver varann. Och att det finns hopp.

15 juli, 2021 - 30 september, 2021

2321

Hur ser världen ut om 300 år? Hur lever vi? Hur mår vi? Är vi fortfarande kvar? 

Kanske är vi apor, kanske går vi bakåt, kanske lever vi i ett matriarkat, kanske är vi könslösa, kanske...

Det enda vi vet är att kärleken vinner. Töntigt nog. 

En utställning av Feber: Pernilla Andersson, Patrik Larsson, ulrika Noree och Maria Norén. I samarbete med Norra Station, Delsbo Forngård och Kulturkossan. 
 

I samarbete med Norra Station och Delsbo Forngård. 

1 augusti, 2021 - 30 september, 2021

Två helt ofarliga ämnen blir tillsammans något livsfarligt. 

Maria Norén fortstätter att forska och leka i Delsbodräkt i det alldagliga rummet och i den rätt humoristiska vardagen och livsfara uppstår. 

Skynda er på att leva medan det går. 

Maria bjuder med några konstnärsvänner i utställningen, här är de: Sofia Tunlid, Daniel Franzén, Daniel Andersson, Martin Englund, Frida Klang, Dano Django, Niklas Wallenberg och Therese Vinterbarn Ekström. 

 

27 augusti, 2021 - 29 augusti, 2021

Thure kommer och hälsar på igen! Denna gång i min ateljé som jag har på Delsbo station. Stationsgatan 9. Vill du tatuera dig? Boka tid genom att skicka sms till Maria 0768064988. 

Kolla in Thures instakonto för inspiration: thuremelander

Puss och kram och välkomna