Delsbo station

1 juni, 2021 - 30 augusti, 2021

Magasinet Delsbo Station

Kulturkossan har sin POP SHOP i Magasinet på Delsbo station. Här är allting till salu, nytt och gammalt, leksaker, kitsch och massor av återbruk. Vårt konsept är att vi räddar världen. Lokalt, använt och långsamt och mängder av färg och kul. 

Kulturkossan i Magasinet är också en plats där man får möjlighet att prova sina konstnärliga ideér: där får huvudet göra kullerbyttor och man får en chans att påverka och bli påverkad. 

Här kan vi sitta ned tillsammans och samtala och hänga bland konst av Villfarelser, Depressiva Döden, Jessica Hallbäck, De två Fridorna och Sofia Tunlid. Missa inte Kreativa bordet för alla barn. Här kan ni ochså göra egen konst! 

NU ÄR DET STÄNGT I MAGASINET. 

Under sommaren blir det gästande tatuerare, vinyl disco, ljudstationer, chapati med Ljusbacken, barnkultur och massor av annat kul. Se fliken Delsbo station och även fliken barnkultur. 

Kanske poppar vi upp i min ateljé

Varmt välkommna. 

För frågor ring 0768064988

Delsbo station är en fantastisk plats: här finns Kafé och Dellenbanans vänner som driver dressinuthyrning! Här nedan är deras hemsida: 

www.dellenbanan.se

27 juni, 2021 - 30 augusti, 2021

Magasinet Delsbo Station

De två Fridorna 

Maria Norén och Ulrika Norée tittar in i Fridornas värld. 

Porträtt från Delsbo. 

I samarbete med Norra Station och kulturutveckling Gävleborg. 

 

27 juni, 2021 - 30 augusti, 2021

Magasinet Delsbo Station

VILLFARELSER ställer ut i magasinet på Delsbo station. 

Låt oss ta pepparspray för att gråta ut ordentligt, klä oss i benzo och tvinga jävla skitdöden att be om ursäkt. Överst på hatlistan står alltid du själv så vad kan vi göra förutom att ge oss själva en liten paus, tvångs­posera och kasta den första stenen. Men Mathias Leclér kastar inga stenar och är inte fri från synd. Han sonar synderna genom att hela tiden vända blicken inåt: genom projektet Villfarelser och för samtidigt en dialog med historien. Hela tiden synliggörs den egna och ibland allmängiltiga ångesten. Hela tiden med skrattet som vapen och skydd . Det är synd om människan, men det är fan rätt åt oss, menar Leclér. Det är synd om oss, men vad kan vi göra förutom att just använda skrattet och se det humoristiska i allas våra misstag och sluta känna skam över vår mänsklighet. Det är vårt jobb att fucka up, fucka ur, för att sedan vältra sig i smutsen över att vi gjort just så. Skrattet är skyddet mot mörkret; skrattet är livet och det som ger oss kraft att fortsätta när allt blir svart. Men vi måste våga och orka möta den svärtan som existerar i varats djup och som är en del av själva livet.

27 juni, 2021 - 30 augusti, 2021

Magasinet Delsbo Station

Jessica Hallbäck är en konstnär som använder sig av det offentliga rummet för att nå ut med sina textposters. Budskapen är främst feministiska men berör också andra orättvisor i samhället som rasism och kapitalism. Hon blev känd när hon använde sig avreklamskyltarna i Stockholms tunnelbana men bor numera i Malmö där hon sätter upp budskapen på bland annat elskåp och anslagstavlor.

Jessica ställer ut i Magasinet! Magiskt. Håll i er, nyp er i armen, kom! 

27 juni, 2021 - 30 augusti, 2021

Magasinet Delsbo Station

Alltså man får göra som man vill.

Och i mitt nya häng Magasinet på Delsbo station kommer jag plocka in lite konstnärer bara för att jag älskar det dem gör! Och för att jag vill hylla dem och för att jag vill sälja dem.

KOBEN är en av min absoluta favoriter. 

Missa inte hennes fem verk!

 

27 juni, 2021 - 30 augusti, 2021

Magasinet Delsbo Station

Victor Ville Johannesson / Depressiva Döden.

Författare och konstnär som tecknar högst levande döda för att bena ut men främst blottlägga mörkret hos det mänskliga släktet. 

Ångest, kärlek, gråt och Gud hanteras med papper, pennor och tvetydig humor. 

Skrattet är granne med gråten och trivs bäst i vrångstrupen.

Välkommen till Magasinet Ville.

2 juli, 2021 - 30 augusti, 2021

Magasinet Delsbo Station

Jesper Lagergren (f 1974), Stockholm. Tatuerare, aktivist och gatukonstnär. Kommunicerar i bild och text i det offentliga rummet (bl a Stockholms kollektivtrafik) för att mana till eftertanke och motverka reklamens brus omkring oss. Samt att ge oss tillbaks en känsla av att vi alla hör ihop och behöver varann. Och att det finns hopp.

Jesper kommer alltså ställa ut i magasinet under sommaren. Wihooo. 

2 juli, 2021 - 4 juli, 2021

Ateljén Delsbo Station

Så boka tid och tatuera dig uppe i min ateljé med världens bästa tatueringsmaskinen.

Skicka sms till 0768064988 så bokar du en tid!

Spana in hans inst: tatueringamaskinen 

Puss och kram 

15 juli, 2021 - 30 augusti, 2021

Magasinet Delsbo Station

2321

Hur ser världen ut om 300 år? Hur lever vi? Hur mår vi? Är vi fortfarande kvar? 

Kanske är vi apor, kanske går vi bakåt, kanske lever vi i ett matriarkat, kanske är vi könslösa, kanske...

Det enda vi vet är att kärleken vinner. Töntigt nog. 

En utställning av Feber: Pernilla Andersson, Patrik Larsson, ulrika Noree och Maria Norén. I samarbete med Norra Station, Delsbo Forngård och Kulturkossan. 
 

I samarbete med Norra Station och kulturutveckling Gävleborg. 

15 juli, 2021 - 30 augusti, 2021

Magasinet Delsbo Station

Maria Norén byter skepnad, här, kanske, något mjukare. Ett måste när hjärtat rusar, huvudet kokar. Låter ögonen vila i skuggorna av min kropp.