Bloggarkiv april 2021

alltså på riktigt, hittar inte betygen

men hittar annat kul, kan jag skicka med det? 

Jag trodde aldrig att jag skulle bli trött. Eller TIDNINGAR PÅ GOLVET ATT KISSA PÅ.

Men inser plötsligt att jag är trött. Letar betygen sen gymnasiet, hittar istället ett femtiotal gamla tidningar. I varje tidning finns jag. Jag har skrivti essä eller krönika eller så är det ett reportage eller så är det både och i vissa tidningar är jag med tre gånger. (2010-2015) Nu när jag vill skriva igen så undrar jag inte om vikten av tillhörighet är rätt stor? Jag behöver hitta en form vart just mina ord ska vara? Vart ska jag vara? Kan det bli ordning på mig tillslut? Ordning på ord? Kan det bli ordning på mina ord, är jag en bok? Prosa, poesi, texter? Är jag? Finns jag?

Jag är tröööööööttttttt. Vill inte vara trött. Jag lägger ut alla tidningar på golvet i diverse högar, tänker att det är perfekt för katterna att kissa på, små kisshögar med ord. Jag tjänade ändå pengar på mina ord, jag vill, måste tillbaka dit, men hur? 

Jag har ingen lust att vara tuff och hård, jag har mer lust att vara en skalbagge faktiskt. Men skriva vill jag, dock lite skyddad under mitt skal, i bubblan. Får jag vara trött, får jag orka mindre, får jag orka att vilja orka annat? I mitt hjärta en bunt frågetecken? Får jag vara i det, stanna där? Ibland är jag med på bild i tidningen, kan tycka märkvärdigt nog att jag är snygg, eller i vilketfall söt, jag som är så ful!!! Hur kunde det gå till? 

Jag vill fortsätta skriva komplexa, svåra fast söta ord. Jävla ord. Jävla vilja. Men nu måste jag. 

Behöver du en text? Jag skriver gärna på uppdrag. Jag tillhör gärna något. 

Dig? 
Kanske kan jag få till fler högar att kissa på?

 

hej världen

idag söker jag skolor

ska plugga till hösten 

ska ge allt för att orden ska få plats

det är liksom ordens tur, min tur

och din - för att du läser - tack för att du läser 

under tiden faller snön 

faller jag 

faller en så faller alla 

Det regnar!

Älskar regnet! 

jag längtar efter lugn och tystnad och musik

efter avfarten och saltgurka, efter saltlakris som jag ogillar, jag längtar efter att le vid en skylt, jag längter efter händer och läppar och doften av asfalt, längter efter tempo och äventyr och oljud och skrik och hud och mänsklig värme och avstånd, längtar efter närhet och upprymdhet och kåthet och nyfikenhet och återhållsamhet och långsamt, längtar efter fort och mycket och mer och bråttom, efter vin och sprit och nykterhet, längtar efter att efteråt är slut, längtar efter ord, efter att skriva efter att göra konst, längtar efter samtal och motstånd och platsen och stiltjen och rörelsen och längtar efter nu och efter dig 

summan är att min kropp gör så jäkla ont

men istället för att vila så ska jag mäta lador

något måste man ju mäta 

 

summan av dig

och summan av mig

det är inuti vi händer

egentligen

Köper jag S O F F A N 

egentligen

är jag för känslig för den här jorden 

egentligen

vet jag inte vad jag ska ta mig till? 

jag är rastlös, så rastlös att det gör ont, känner mig otroligt otillfreds och jag hittar ingen riktning 

byter ateljé igen 

letar efter mina drömmar och snart hittar jag? 

tänker att jag måste brinna men jag pyr bara

P Y R

ska skriva mina böcker 

hålla på med orden 

orden behöver mig 

Bodil tycker som vanligt att jag sitter fel, gör fel och är fel, det är nog så, jag är fel 

men jag fortsätter, bestämmer att jag måste fortsätta, letar sätt att sitta på, sätt att göra på, sätt inuti, en plats som känns fin inuti, utanpå får jag bara blunda, du lekte med mig som om jag var en jävul, du finns, du finns inte, bär och bär, skär och skär, kan inte ändra något mer än nuet, vad gör jag nu? skriver, tänker, sneddar, genar, vill komma fortare fram, upp, vill hoppa över några led, glor på blåsten, lyssnar på musik, lyckas inte riktigt närvara i något rum, det var längesedan, jag blir lugn av dig, sa du, jag blev stressad av dig, sa jag aldrig, jag orkar inte, jag vill inte, jag vill, men jag orkade inte, träden kastar grenarna i vinden, det går inte att dö mer, det går att dö mer, håll om mig fast släpp taget, omslut mig som vatten, kan jag bara få bli klar med mig själv, redig, jag känner mig inte ensam, jag är inte ensam, är jag ensam menar du? jag kommer inte vara redig, jag ska måla, jag ska skriva, jag ska sälja något så jag kan göra det, jag ska hitta något jag tappat, elden, kraften, det som brann, jag kanske måste tappa något mer