Bloggarkiv april 2021

Begraver alla dagböcker om dig.

Tack och förlåt och adjö.

Nu är du bara den där främlingen du var innan.

Det handlar om vem som stannar.

Inte om vem som lovade stanna. 

Drömmer samma dröm igen.

Huset åker ned i sjön, ditt täcke är mitt huvud, jag flyter ändå, katterna går in genom kattluckan rakt in i min kropp, vi flyter allihopa, seglar iväg som en liten tunna. Jag, huset, katterna och ditt sovrum är är mitt hjärta som slår, dunk dunk dunk. I taket hänger molnen. 

alltså på riktigt, hittar inte betygen

men hittar annat kul, kan jag skicka med det? 

Jag trodde aldrig att jag skulle bli trött. Eller TIDNINGAR PÅ GOLVET ATT KISSA PÅ.

Men inser plötsligt att jag är trött. Letar betygen sen gymnasiet, hittar istället ett femtiotal gamla tidningar. I varje tidning finns jag. Jag har skrivti essä eller krönika eller så är det ett reportage eller så är det både och i vissa tidningar är jag med tre gånger. (2010-2015) Nu när jag vill skriva igen så undrar jag inte om vikten av tillhörighet är rätt stor? Jag behöver hitta en form vart just mina ord ska vara? Vart ska jag vara? Kan det bli ordning på mig tillslut? Ordning på ord? Kan det bli ordning på mina ord, är jag en bok? Prosa, poesi, texter? Är jag? Finns jag?

Jag är tröööööööttttttt. Vill inte vara trött. Jag lägger ut alla tidningar på golvet i diverse högar, tänker att det är perfekt för katterna att kissa på, små kisshögar med ord. Jag tjänade ändå pengar på mina ord, jag vill, måste tillbaka dit, men hur? 

Jag har ingen lust att vara tuff och hård, jag har mer lust att vara en skalbagge faktiskt. Men skriva vill jag, dock lite skyddad under mitt skal, i bubblan. Får jag vara trött, får jag orka mindre, får jag orka att vilja orka annat? I mitt hjärta en bunt frågetecken? Får jag vara i det, stanna där? Ibland är jag med på bild i tidningen, kan tycka märkvärdigt nog att jag är snygg, eller i vilketfall söt, jag som är så ful!!! Hur kunde det gå till? 

Jag vill fortsätta skriva komplexa, svåra fast söta ord. Jävla ord. Jävla vilja. Men nu måste jag. 

Behöver du en text? Jag skriver gärna på uppdrag. Jag tillhör gärna något. 

Dig? 
Kanske kan jag få till fler högar att kissa på?

 

hej världen

idag söker jag skolor

ska plugga till hösten 

ska ge allt för att orden ska få plats

det är liksom ordens tur, min tur

och din - för att du läser - tack för att du läser 

under tiden faller snön 

faller jag 

faller en så faller alla 

Det regnar!

Älskar regnet! 

jag längtar efter lugn och tystnad och musik

efter avfarten och saltgurka, efter saltlakris som jag ogillar, jag längtar efter att le vid en skylt, jag längter efter händer och läppar och doften av asfalt, längter efter tempo och äventyr och oljud och skrik och hud och mänsklig värme och avstånd, längtar efter närhet och upprymdhet och kåthet och nyfikenhet och återhållsamhet och långsamt, längtar efter fort och mycket och mer och bråttom, efter vin och sprit och nykterhet, längtar efter att efteråt är slut, längtar efter ord, efter att skriva efter att göra konst, längtar efter samtal och motstånd och platsen och stiltjen och rörelsen och längtar efter nu och efter dig 

summan är att min kropp gör så jäkla ont

men istället för att vila så ska jag mäta lador

något måste man ju mäta 

 

summan av dig

och summan av mig

det är inuti vi händer