Vad vore världen utan lek och kreativitet?

Kolla här: 

Blir nånting som vanligt i sommar? Jajjemen Kreativ Verkstad kommer vara som vanligt. Och dessutom fyller Kreativ Verkstad på Kulturkossan 10 år! Hurra. 

Vad finns det för Kreativa Verkstäder då? 

söndag 5 juli. Vågig budskapsväv. Alla åldrar.
Häng med på ett konstnärligt äventyr där du får dela din åsikt. Vad gillar du? Vad gillar du inte? Här får du fria händer att forma ditt eget budskap på ett långt vågigt staket som kommer smycka Stenegård i sommar. 

tisdag 7 juli. Smycken av skräp. Alla åldrar.
Förvandla skräp till juveler. Här får du designa dina egna smycken och bling bling. Vi återbrukar och använder olika smyckesdelar. 

torsdag 16 juli. Mim och Ballonger. Från 7-12
Hur kan en ballong stå still i luften eller dra dig åt alla håll? Hur tung är en ballong? Det är ju bara luft. Eller? Vi går in i teaterillusionernas värld och utforskar mimens alla möjligheter.

lördag 18 juli. Smycka din vägg. Alla åldrar
Välkommen till vår Kreativa Verkstad där vi idag kommer skapa väggbonader av all de slag. Vi knyter, klipper, sågar, målar och väggen får ett smycke som kan vara stort eller litet. Väggbonaden kommer så klart få följa med dig hem.

onsdag 22 juli. Mobilfoto- former och strukturer. 10-14
Ta med din mobil och utforska dess kamera. Fota högt och lågt på Stenegård. Vi testar och diskuterar olika tekniker som filter, vinklar, texturer och liv i parken. 

tisdag 28 juli. Bygg läskiga masker. Alla åldrar.
Är du rädd för spindlar, mörker eller världens undergång? Hur känns det att bli just den/det du är rädd för? Tillsammans skapar vi de farligaste teater- maskerna vi kan tänka oss och provar sedan på att gestalta dem. Kanske lyckas vi skrämma bort vår egen rädsla... 

onsdag 5 augusti. Flaggan i topp, skapa din egen budskapsflagga. Alla åldrar. 
Kom till Senegård och skapa din egen flagga som kan blåsa i sommarvinden. Vi använder oss av vad naturen har att erbjuda samt textilier och färg med mera. Oömma kläder kan vara bra att ha på sig.

lördag 15 augusti. Skapa med kroppen. Alla åldrar.
Kom och slå volter, dansa och spela teater! Genom teater och rörelse gestaltar vi viktiga teman. Är det miljön, födelsedagen, skolgården eller fred på jorden återstår att se. 

 Tänk på att avboka om ni inte kan komma då vi oftast har en kölista på barn och ungdomar som vill komma. 

Ha en fin sommar och skapa mycket!