Verklista SPEAK

10 april, 2020 - 07:34

Digitalt vernissage på facebook - don't miss!

8 april, 2020 - 17:14

Vill du boka en visning: skicka ett sms till Maria 0768064988 eller Ulrika 070 836 36 40.

max 5 personer i sällskap

#113- #119

8 april, 2020 - 17:04

#113-119 

Kossans genier består av 6 konstnärer med massa kärlek, knas och vilja. Vi är; Maria Norén, Kerstin Skjaervold, Johanna Hägerstrand Lindvall, Ulrika Norée, Elin Samskog och Liv Nordgren och vi välkomnar er alla till årets Vårsalong SPEAK-tystnad gör ingen skillnad!

Maria Norén Kulturkossan. ”Alltså jag är en som tror. Tror på tillsammans. Tror på kreativitet och lek och mod. Mest tror jag på ödmjukhet och mänsklig värme och på att livet är en emotionell karusell där kärlek är töntigt nog det finaste vi har. Tror på orden. Tror på människor. Tror på tillit. Tror på konsten. Tror på dig.”

Kerstin Skjaervold Jag tycker, pratar, ifrågasätter, har åsikter, tror på nått, har principer och gränser samtidigt som jag blundar, flyr och fäktar.

Johanna Hägerstrand Lindvall Konstnär och entreprenör, som skapar med insidan ut. Konst, lek, känslor, drömmar, verklighet, utveckling och framtid. Försöker skapa med tonerna inuti, de som alltid finns och följer. Ekot av ensamheten i det eviga, lugnet i sakta vind genom trädkronor, glädjen i lek, kraften att uppfinna världen på nytt i tillsammans. Kanske når jag fram, men jag blir aldrig klar. Det tar en livstid att klä en udda själ i ord.

Ulrika Norée har vi här. Jag är en optimist och obotlig ja-sägare som gillar att lösa problem, gärna med nål och tråd men tejp och kärlek funkar också. Textildesigner och konstnär och en av medlemmarna i Kulturkossans konstnärskollektiv sen drygt ett år tillbaka. "Kultur är kul och konst är konstig. Och barnslig. Och alldeles alldeles… underbar!" Drömmer om ett liv där jag får jobba med barnkultur.... VAKNA! Va? Jaha, jag lever ju min dröm. Grattis till mej!

Elin Samskog Andas in skog, andas ut kreativ kraft. Trummar drömmar och fångar känslor i smycken. Älskar människor och ensamhet.

Liv Nordgren Mina konstverk är en förlängning av en aktion, en person, en plats och ett liv. Ibland kan de andas, ibland står de still. Fysisk teater är mitt främsta uttryck och därför formas allt jag skapar med rörelsen som utgångspunkt. Jag jobbar i alla material och är ofta själv en del av mina verk. Vill skapa rörelse i en vardag full av  repetition och rädslor, vill vara fullt ut, leva fullt ut. Letar vägar på vilka vi kan mötas, vill fånga ögonblicken där vi vågar göra det, eller inte.

 

#abf #stenegård #kulturkossan #kärlek #kossansvårsalong2020

 

#112 Daniel Norén

8 april, 2020 - 16:53

#112 Daniel Norée

Dagdrömmare och visionär.

#111 Alena Landelius

2 april, 2020 - 12:27

#111 Alena Landelius

Jag kallar mig fotokonstnär och mitt mål är att beröra dig på något sätt med mina bilder.

Den bildkonst jag brinner för är att skapa iscensatta bilder framför kameran, gärna porträtt på både människor och djur.
Jobbar även mycket med montage, där jag sätter ihop mina egna bilder i redigeringsprogram
för att lyfta fram de världar vi ser när vi stänger våra ögon.
Sedan ett par år tillbaka så bor jag i Värmland, flyttlasset gick från Gotland där jag fotograferat mycket landskap.
Mitt stora andningshål just nu är de Värmländska skogarna med sin självklarhet, mystik och fantasi.
Ett gömsle och kamera. Insupa atmosfären och vänta, vänta... alltid dyker det upp någon eller något...

Alena Landelius
www.alena.nu

#110 Kärlekssoldaten

2 april, 2020 - 12:26

#110 Kärlekssoldaten

Vi måste sprida kärlek och rädda världen.

#109 Lovisa Axellie

2 april, 2020 - 12:25

#109 Lovisa Axellie

Lovisa Axellie (1991) är född och uppvuxen i Falun men bosatt i Uppsala sedan 2011. Lovisa har en masterexamen i landskapsarkitektur vid SLU och arbetar nuvarande i Stockholm. Hon har utöver landskapsarkitektutbildningen studerat en tvåårig konstlinje vid Wiks folkhögskola. Lovisa har även frilansat som illustratör sedan 2016.

Lovisa arbetar med måleri och teckning och oftastfigurativt. Arbetet är dokumenterande och motiven har nästan alltid en utgångspunkt i vardagliga, enkla situationer. I dessa försöker hon utforska och hitta ögonblick, repetitiva situationer och/eller känslor. Det är intressant att dröja kvar i dessa ofta flyktiga situationer och förlänga dem, ta fasta på dem och utforska dem i bild. Genom att arbeta länge med ett motiv går det att reflektera över dessa och upptäcka nya meningar och infallsvinklar under arbetets gång. 

hemsida : www.lovisaaxellie.myportfolio.com 
instagram : @lovisaaxellie

#108 Moa Hjärtström

2 april, 2020 - 12:24

#108 Moa Hjärtström

Moa Hjärtström jobbar med miljöer och rum där deltagarna kan uppleva ljud, video eller text. Moas
verk tar olika uttryck och rör sig i ett gränsland mellan fiktion och verklighet. I processen använder
hon ofta intervjuer som material, blandat med hennes egna erfarenheter skapar det
samhällsundersökande, auto-fiktiva berättelser om känslor eller frågor som upptar henne.

#107 Alex Pacheco

2 april, 2020 - 12:23

#107 Alex Pacheco

Alex Pacheco är designer, eller art director, eller creative director.
Ibland hittar han på saker utan yttre krav bara för att han måste. Alex är också med och driver Galleri Candyland i Sthlm. Han är utbildad på Konstfack.

Verk: Luften är fri.

Alex Pacheco
Amigos Design
****************
In good visual
communication
we trust.

#106 Tomas Gunnarsson Genusfotografen

2 april, 2020 - 12:21

#106 Tomas Gunnarsson Genusfotografen

Tomas Gunnarsson, mer känd som Genusfotografen, är en fotograf, journalist och genusvetare som synliggör, analyserar och utmanar könstereotyper i media, reklam och foto.

Med sina föreläsningar, blogginlägg, bildhandböcker och fotoutställningar försöker Tomas öppna våra ögon för hur bilder antingen kan cementera och konservera snäva könsroller och föråldrade maktstrukturer, eller förändra, lösa upp normer och skapa större handlingsutrymme för oss alla.

hemsida: www.genusfotografen.se

insta: instagram.com/genusfotografen