Om LB [Lars Bygdén]

6 juli, 2024

Bananrepubliken 6 juli kl 15

Min allra gulligaste musikervän kommer och spelar igen på öppningen den 6 juli cirka kl 15. 

Musikeravgift 150 bananer. 

Varmt välkomna!

 

Om LB [Lars Bygdén]

Lars Bygdén bildade 1996 The Thousand Dollar Playboys i Sundsvall. Bandet var det första bandet som introducerade altcountry på den svenska indiescenen och har haft stort inflytande i framväxten av americanamusik Sverige. Gruppen gav ut två hyllade album innan de upplöstes 2003. 

Lars har fortsatt som soloartist och har nu sex album bakom sig. Det första innehöll This Road som var en duett tillsammans med Ane Brun och blev en liten hit. Det senaste, One Last Time For Love, som behandlade hans frus tidiga bortgång i cancer, har fått stor uppmärksamhet och lysande recensioner både i Sverige och utomlands. 

Lars bakgrund i americana har tagit helt nya former där han idag sömlöst inkluderar svensk folkmusik, engelsk folkrock med Bowies mörkaste 70-tal till en mix som bara är hans egen och med ett extremt ärligt och naket tilltal som till dags datum givit honom ett både Grammis- och Manifestnomineringar samt en Manifestvinst. Under 2023 var han bl.a. ute med vännen Christian Kjellvander på en längre europaturné och under våren 2024 gör han sin tredje Europaturné i eget namn. Parallellt med sin solokarriär startade 2020 LB det svenska synthprojektet Hemvärnet tillsammans med Jan Strandqvist (Red Mecca, fd. Brända Barn) och Stefan Brisland-Ferner (Garmarna, Thåström mm.).
 

Lars Bygdén är en fantastisk scenpersonlighet som bygger upp mörka stämningar, men i hans mörker finns ljuset alltid närvarande bl.a. genom hur han i intervjuer och mellansnack ofta med humor, självdistans och en befriande lätthet behandlar de tunga ämnena i hans texter.

Förvänta dig en annorlunda och stark konsertupplevelse som du garanterat kommer att lämna med ett leende på läpparna.

Citat om senaste albumet One Last Time for Love:

"Den som lämnas oberörd av detta har ett hjärta av sten." 4/5 Håkan

Persson, Borås Tidning

"Lars Bygdéns sällsamma sorgeskildring ljuder av liv" 4/5, DN

"Det är sällan musik är så okonstlad, kraftfull och omfamnande på samma

gång" 5/6, Nöjesguiden

"...skapar något oväntat och vackert. Körerna lyfter sorgen och albumet

till konst" 4/5, Jan Gradvall, Dagens Industri

"Musiken är brännande vacker, texterna för fullständigt orädda inför mörker, sorg, skuld och kärlek...En unik skiva"

Göteborgsposten 4/5

1:a på kritiker.se

Album of the week 8/10 plattentests.de