om kollektivet

KONSTNÄRSKOLLEKTIVET kossans genier 2019

Kossans genier vill göra det möjligt för konstnärer att växa och prova galna ideér, vi driver en plats för skapande, forskande och för utställningar.

Vi arbetar tvärs och rakt igenom med konst, fem konstnärer, kreatörer och företagare. 2017 startar vi också vårt arbete med att RÄDDA VÄRLDEN. 2018 valde vi att göra stordåd via kärlek! 2019 arbetar vi med drömmar och återbruk. Vad vore männsikan utan drömmar?

Här på Stenegård är vår mötesplats och arbetsplats. Flera av oss arbetar i ateljén på plats året runt. Vi håller öppet helger från påsk och sedan sommaren alla dagar, en fin liten återbruks, kitsch affär och ett galleri. 

Vi är Kerstin Skjaervold, Ulrika Norée,  Johanna Hägerstrand Lindvall, Elin Samskog, Liv Nordgren och Maria Norén. 

Om Kerstin Skjarvold: Gör det mesta vill göra mer fotografera är allra mest skapa totalt nödvändigt håller på för att det går inte att låta bli jag kan andra saker också. Kersin är chef över LJUDSTATIONEN. 
 
Om Ulrika Norée: Kollektivets kalv. Obotlig ja-sägare. Idéspruta deluxe. Fixar syjuntor & sy-lan. Favoritmaterial textil. Favoritålder: barnet inom dig. Kallar mej inte konst-när men är nära konstig. Brinner för barnkultur.

Om Sofia Tunlid: Jag måste skapa för annars kan jag inte leva! Jag tycker om att göra en massa saker och blir inspirerad av i princip allt. Allra oftast jobbar jag i världens bästa material lera men ibland med annat, som plastblommor och gamla porslinsfigurer. Ja, jag gör som jag vill faktiskt!

Om Johanna Hägerstrand Lindvall: Målar oftast i färg, alltid i känslor. Har ett skapande obundet i form, där uttrycken styrs av det jag vill berätta, spegla eller fånga. Kommer under året utforska hållbarhet ur det inre perspektivet där närheten och förhållandet till drömmar är väsentligt. När jag inte skapar konst skapar jag en badanläggning med mycket konst i.

Om Elin Samskog: 

Om Liv Nordgren: 

Om Maria Norén: Arbetar hårt. http://www.kulturkossan.se/om-kossan 

http://www.kulturkossan.se/maria-noren-1

Välkomna till oss!